Navigering Top

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

StartsidaOm Företaget Samarbetspartners Lagar & Tillstånd Kontakta oss Lös ditt lån Frågor & Svar Varför låna i pantbank Auktioner Hur mycket får jag låna Objekt vi pantar Startsida

FRÅGOR & SVAR

 

Vad kan man pantsätta?

Svar: Vi tar emot nästan alla typer av fordon och maskiner, husvagnar, trailers och båtar så länge det finns en andrahandsmarknad, så att vi kan omsätta objektet om lånet förfaller.

Vad behöver jag ha med mig till pantbanken?

Svar: Du behöver giltig svensk legitimation. Är det ett registrerat fordon behöver du registreringsbevis. Är det en båt eller maskin som inte är registrerat kräver vi en köpehandling och eventuellt dokumentation som styrker att du är ägare till objektet, exempelvis försäkringsbevis, kvitto på inbetalning eller dylikt.

Vem ansvarar för mitt pantade objekt och vad händer om det blir stulet eller förstört?

Svar: Vi tar fullt ansvar för det pantade objektet, det är fullvärdesförsäkrat under hela perioden. Våra lokaler är mycket säkra, tv-övervakade, bevakade och larmade. Endast behörig personal har tillträde till lokalerna. 

Vad händer om jag inte betalar lånet efter 2 månader?

Svar: Efter 2 månader förfaller lånet och behövs då förlängas eller lösas för att det inte ska säljas på auktion. Genom att betala ränta för den gångna låneperioden förlänger du ditt lån med en ny låneperiod om 2 månader. Betalar du inte räntan säljs objektet på auktion hos KVD. Skulle det bli ett överskott vid försäljningen på auktionen, (efter det att alla räntekostnader, auktionskostnader, förvaringskostnader är betalda) tillfaller överskottet dig som kund. 

Hur transporterar jag mitt objekt till pantbanken?

Svar: Vi åtar oss gärna att hjälpa dig att transportera ditt objekt. Vi har lång erfarenhet och goda kontakter vid tunga transporter. Kontakta oss gärna för offert.

Startsida Startsida Objekt vi pantar Hur mycket får jag låna Auktioner Varför låna i pantbank Frågor & Svar Lös ditt lån Kontakta oss Lagar & Tillstånd SamarbetspartnersLokaler & Säkerhet Att panta Hur mycket får jag låna